Miért érdemes előmosó habot használni az autó tisztításához?

Mint oly sok mindenben, az autómosásban is két nagy tábort különböztethetünk meg egymástól. Vannak, akik annyira szeretik az autójukat és vigyáznak rá, hogy hallani sem akarnak a gépi autómosásról, mert az karcolhatja a fényezést… És persze vannak, akik szeretik, ha a járművük tiszta, de alapvetően munkaeszközként tekintenek rá, aminek a használatából adódik a karcolódás, kopás.

Bármely táborba is tartozunk, az biztos, hogy a tiszta autó látványa mindenkit kicsit boldogabbá tesz.

Azok, akik szakemberre bízzák az autójuk tisztítását kétségtelenül élvezhetik a hatékony, professzionális autóápolási termékek látványos eredményét. Nekik valószínűleg fogalmuk sincs arról, milyen és hányféle terméket használ egy autómosó, amíg csillogóvá varázsolja a sokszor borzalmas külső állapotban leadott gépjárművét.

De azokban, akik maguk szeretik elvégezni a járművük tisztítását felmerülhet a kérdés: Vajon miért van ennyi féle autóápolási termék és vajon mindegyikre szüksége van-e?

A rövid válasz erre: Éppen azért van annyi féle autókozmetikum, hogy az adott szennyeződést a különböző felületekről a legcélravezetőbb módon tudják eltávolítani.

Vegyük csak példának az előmosó habokat. Mitől jobb az előmosó hab, mint egy autósampon? Hiszen mindkettő habot képez a felületen, aminek elsődleges feladata a szennyeződések fellazítása és a nagyobb kiterjedésű piszok eltávolítása.

Igen, azonban az előmosók hihetetlen előnye, hogy kézi rásegítés nélkül -vagyis kefe használatát mellőzve – teszik mindezt!

Személyes kedvencünk a Spider előmosó, amely nem csak a karosszériáról, de bármilyen ponyváról is elképesztő könnyedséggel távolítja el a szennyeződéseket vagy a felragadt bogáttetemeket. Legyen szó zsírról, sárról vagy szmogról, a Spider előmosónak nem kihívás. Egyszerűen csak permetezzük az aktív habot a felületre, hagyjuk hatni, majd vízsugárral távolítsuk el.

Ha többet szeretne tudni az előmosókról, a SIPOM szakértői állnak rendelkezésére.