Egy szép, stílusos pad a kert éke

Javában tart a tél és az előrejelzés szerint még hetekig nem lesz megfelelő időjárás a kinti pihenéshez. Sajnos még idén is korlátozottak az utazási és üdülési lehetőségek a koronavírus-járvány miatt, de ez még egy ok arra, hogy otthona és a hozzá tartozó külső terek, pl. a terasz, az udvar és a kert fejlesztésére összpontosítson. Ha van lehetősége, tervezzen meg egy szabadtéri pihenősarkot, ahol akár órákat is szívesen eltöltene olvasgatással, kávézással, vagy csak csendben üldögélve, a természet hangjait hallgatva.

kerti pad

 

Egy hangulatos sarok kialakításához elengedhetetlen kellék egy kerti pad, vagy akár egy kültéri bútorszett.

A kerti pad bármilyen stílusú előkert vagy terasz éke lehet

Milyen stílusú a ház, a terasz vagy maga a kert? Szereti a most annyira közkedvelt vintage stílust? Vagy a modern, minimalisztikus stílus kedvelője? Esetleg a klasszikus formákat és anyagokat szereti? Semmi gond, manapság már bármelyik stílus kedvelője talál kedvére való kerti bútort a piacon fellelhető széles kínálatban.

Válogasson stílus szerint:

  • klasszikus fából készült padok,
  • modern fém padok,
  • romantikus öntöttvas padok fával kombinálva, finom mintákkal díszítve,
  • vintage stílusú pasztellszínű padok,
  • rattan vagy műrattan padok, stb.

A kerti bútorok alatt nagyon sokféle bútort érthetünk. Zárt teraszokra, télikertekbe nagyon közkedveltek a sarok ülőgarnitúrák, rattan és műrattan kivitelben, vízálló anyaggal bevont matracokkal. A felfüggesztett hintaszékek, kerti padok szintén megtalálják a helyüket kertjeinkben, akár a medence mellett is. A kert kisebb, eldugott zugában egy rózsalugas alatt azonban semmi mást nem tudunk elképzelni, mint egy szép kis kerti padot, ahova elbújhatunk a hétköznapok zaja elől, élvezve a nyugalmat, egy csésze finom teával vagy zamatos kávéval a kezünkben.

Előfordulhat, hogy ellentétben az előbb említett rejtett, titkos zugokkal a kert feltűnő, frekventált részében szeretnénk ülőalkalmatosságot elhelyezni. Ennek sincs semmi akadálya. Válasszon feltűnő mintázatú padot, esetleg valamilyen élénk színben, hogy a kert domináns részévé váljon, és szívesen töltsük ott napjaink pihenésre szánt óráit.

Bárhogy is választ, egy valamiben biztos lehet. Bármilyen padra is esik a választása, megfelelő helyre elhelyezve, további kiegészítőkkel együtt a család kedvenc pihenőhelyévé válhat. Lepje meg szeretteit egy stílusos kerti paddal, hogy amikor tavasszal beköszönnek az első kellemesen meleg napok, már a szabadban, együtt tölthessék a pihenésre szánt időt.