Minden, amit a medencékről tudni szeretne

A nyári melegben semmi sem lehet hűsítőbb annál, mint megmártózni a kerti medencében. Szerencsére manapság mindez már nem luxus, így akár Ön is meglepheti magát, illetve családtagjait a pénztárcájának megfelelő típussal. Cikkünkben bemutatjuk a webáruházunk kínálatában elérhető medencéket és azokat az eszközöket, amelyek a szakszerű karbantartáshoz nélkülözhetetlenek.

 

Miért érdemes medencét vásárolnia?

Egy kerti medence a szórakoztatáson túl, számtalan műanyag kerti medenceelőnyt biztosít az Ön számára.

  • Ha saját medencével rendelkezik, nem szükséges hosszú perceket vagy órákat az utazással töltenie, a vizes élmények a kertjében várnak Önre.
  • A modern medencék felállítása könnyű, ráadásul a különféle szűrőberendezések működtetésével és a vegyszerek alkalmazásával, Ön hónapokon keresztül élvezheti a tökéletes minőségű, tiszta vizet.
  • Egy nagyobb méretű úszómedencében a napi mozgásáról is egyszerűen gondoskodhat, anélkül, hogy uszodabérletet kelljen vásárolnia.
  • A különleges masszázsmedencékkel bármikor valódi wellness hangulatot teremthet az otthonában.
  • A kerti medence izgalmas lehetőségeket nyújt az egész család számára. Melegebb időszakban ez napi több órás időtöltést is jelenthet.

Hogyan válasszon kerti medencét?

A vásárlás előtt a méret az egyik legfontosabb szempont, amire ügyelnie kell. Ezt leginkább az határozza meg, hogy hány fő és milyen rendszerességgel fogja használni a medencét. A kényelmes kikapcsolódás érdekében jó, ha tágasabb típust választ. Ha pedig a medencét nem csak szórakozásra és játékra szánja, hanem szívesen sportolna is benne, mindenképpen a nagyobb termékek között keresgéljen.

Amennyiben elhatározta, hogy mekkora medencét szeretne vásárolni, jelölje ki az udvaron az ideális területet. Bár a medencék felállítása általában nem igényel komolyabb földmunkálatokat, mindenképpen sík terep javasolt. Már a kisebb lejtés is viszonylag nagy terhelést tud helyezni az oldalfalra. Ha a medencéhez létra is tartozik, annak szintén vízszintesben kell állnia, különben nem biztonságos a használata. Emellett figyeljen arra, hogy a fólia alatt ne legyenek olyan kavicsdarabkák, vagy élesebb tárgyak, amelyek kárt okozhatnának a medence aljában.

A forma szintén egy meghatározó kérdés a vásárlás során. A kerek, illetve többszögletű medencék leginkább a szórakozást részesítik előnyben, míg a téglalap formájú akár kényelmesebb úszásra is alkalmasak. A formai kialakítás tehát nagyban befolyásolni tudja a későbbi használatot.

Milyen medencék közül választhat?

A webáruházunkban elérhető termékeket a változatos vásárlói igények figyelembevételével válogattuk össze. Mivel mindegyik medence típus más előnnyel rendelkezik, a döntéshez fontos áttekintenie ezeket.

Felfújható medencék

A mobil medencék között a felfújható változatok már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek. A felállításukhoz csak egy egyenletes felületre van szükség, ami lehet füves udvar, homokágy vagy betonozott terület is. A megfelelő pumpa segítségével gyorsan felfújhatók, így ezt követően Önnek már csak a feltöltéssel kell foglalkoznia. Nagy előnyük, hogy az olcsóbb árkategóriájú termékek táborát erősítik. A kisebb méretű medencék például már pár ezer forinttól megvásárolhatók. A jellemzően kerek forma miatt kevés helyet foglalnak, ezért bárhol könnyen felállíthatók. Kiválóan alkalmasak a nagy családi játékokhoz és a kellemes pihenéshez.

Merev falú medencék

A fémvázas medencék a puhafalúakhoz képest valamivel tartósabb és stabilabb változatot képviselnek. A felállításuk ugyanakkor több időt igényel, hiszen a tartószerkezet elemeit Önnek precízen kell egymásba illesztenie. Mielőtt nekiállna a munkának, érdemes az összeszerelési útmutatót alaposan áttanulmányoznia.

A merev falú medencék drágábbak, mint a felfújható termékek, ha azonban Ön hosszútávban gondolkozik, mindenképpen ezek a típusok ajánlottak. A minőséget tekintve akár éveken vagy évtizedeken át szolgálhatják Önt és a családját. A megfelelő karbantartás mellett pedig a medence vizét is több szezonon keresztül élvezheti. A nagyméretű, téglalap alakú medencék úszásra és sportolásra is alkalmasak.

Kényeztető, hidromasszázs medencék

A webáruházunkban kapható hidromasszázs medencékkel a wellness szállodák hangulatát egyenesen az otthonába hozhatja. A népszerűségük az utóbbi években töretlenül növekedett. Bárhol felállíthatók, akár fedett teraszokon is, így Önnek télen sem kell lemondania a pihentető élményekről. A felállításuk cseppet sem nehezebb, mint a hagyományos, felfújható medencék esetében. Szinte pillanatokon belül készen állnak a feltöltésre. Ha úgy tartja kedve, Ön könnyen át is helyezheti a masszázsmedencéjét más helyszínre.

Minden olyan előnnyel rendelkeznek, mint a drágább, épített változatok, ugyanakkor az áruk jóval kedvezőbb. A masszázsmedencék különösen jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Ellazítják a fáradt és igénybe vett izmokat, regenerálják a bőrt, és elősegítik az anyagcsere folyamatok ideális működését is.

Élménymedencék gyermekeknek

A gyerekeknek szánt élménymedencék, ahogy a nevük is jelzi, felejthetetlen élményekkel gazdagítják a családja legkisebb tagjait. A webshopunkban változatos tematikájú és formájú gyermekmedencékkel várjuk Önt. A jól megszokott pancsolók mellett csúszdákkal és érdekes vízi játékokkal ellátott termékeket is kínálunk.

A kialakításuk és a színviláguk tökéletesen illeszkedik a gyerekek igényeihez. Mivel a medencék felfújhatók, ezért a kicsik rövid időn belül használatba vehetik. A baldachinos változatok a legnagyobb nyári melegben is kellemes árnyékot biztosítanak a gyerekek számára. A medencéket gyorsan le tudja engedni, és az elcsomagolásuk sem jelent problémát. Összehajtogatva egészen kis helyen is elférnek, megkönnyítve ezzel a téli tárolásukat.

Medencetisztító berendezések és kellékek

Ahhoz, hogy a medencéje vize egy vagy több szezonon át is tiszta maradhasson, különféle tisztító berendezésekre és vegyszerekre van szüksége. A medence karbantartása egyáltalán nem nehéz feladat, csupán néhány apróságra kell figyelnie. A webáruházunkban a medencék mellé olyan termékeket is ajánlunk, amelyek segítenek Önnek a víz tisztaságának megőrzésében.

Ilyen például az algaölő folyadék, ami nem csak az algásodás ellen véd, de hatékonyan száll szembe a gombákkal és baktériumokkal is. Nyáron, amikor hosszú időn keresztül nagyon meleg van, az álló víz kiváló életteret ad a kórokozók számára, ezért az algaölőn túl, klórtablettát is érdemes használnia. A klóros vegyszerezés egyik alapfeltétele a víz meghatározott pH értéke. Ha ugyanis a pH nem tökéletes, a klórozás hatékonysága csökken. Az ideális pH értéknek 7,2 és 7,6 között kell lennie, amit a megfelelő szerekkel tud beállítani. Az ellenőrzést a hagyományos módon, az erre kifejlesztett csíkokkal végezheti el. A vegyszerezésről a gyermek medencéknél se felejtkezzen el!

vízszűrés a medencében

A tökéletes tisztításhoz ajánlott valamilyen szűrű berendezés használata. A jól ismert homokszűrők még a legapróbb szennyeződéseket is képesek eltávolítani a medencéből. A szűrőket a medence méretéhez igazodva kell kiválasztania.

A masszázsmedencékben gyakran megjelenő habosodás ellen szintén védekezni kell. Ehhez léteznek külön vegyszerek, amelyek megakadályozzák a hab keletkezését a víz felszínén.

Szórakoztató kiegészítők a medencék mellé

Az igazán szórakoztató vízi élményekhez a webáruházunkban különböző kiegészítőket találhat. Többek között búvárkészlet, felfújható matracok és gumicsónakok, valamint strandlabdák várnak Önre. A gyerekeknek szánt termékek eltérő színben és formában kaphatók. Ezek a kiegészítők igazán emlékezetessé teszik a vízben töltött perceket!

Medenceválaszték a webáruházban: https://www.merkurymarket.hu/medencek/