Műanyag tartályok az iparban

Az ipari műanyag tartály univerzális tárolóeszköz, számos felhasználási területen nélkülözhetetlenek a folyadékok és ömlesztett anyagok tárolásában, raktározásában és mozgatásában. Leginkább polietilénből készülnek rotoformázással (rotációs öntés). Legelterjedtebb típusai a folyadéktároló IBC-tartályok.

A műanyag tartály ipari alkalmazása

IBC műanyag tartály

A vegyipar, az élelmiszeripar és a gyógyszergyártás területén a termelés megszervezésének egyik kulcskérdése a nyersanyagok, adalékok és késztermékek tárolása, szállítása. Számos munkafolyamat megoldhatatlan nagy kapacitású fém konténerek, ciszternák, tankok nélkül. Ezek tartósságát és több tíz vagy száz köbméteres méreteit (pl. vasúti tartályok, tankhajók) műanyag tárolókkal nem lehet kiváltani, néhány ezer liter térfogatig történő tárolásnál azonban kiválóan alkalmazhatók a polietilénből, polipropilénből és más szerves polimer anyagokból készült folyadéktárolók.

A műanyagtartályok előnyei, tulajdonságai

Ilyen kapacitás és térfogat mellett tartósságuk, formatartásuk vetekszik a fenekével, miközben a vegyszerekkel szemben sokkal ellenállóbbak, így jól tárolhatók bennük maró folyadékok, savak, lúgok és biztonságos tárhelyet jelentenek a környezetre veszélyes gyúlékony, robbanékony kemikáliák esetében is.

A műanyag tartályok ipari alkalmazása számos területet érint így, szerepük van a beszállításnál, a közvetlen gyártási folyamatoknál, a gyártósoroknál, a nyersanyagok adagolásával a folyamatos folyadékbevitelnél, valamint az előállított kész és félkész termékek tárolása, raktározása, szállítása során.

A magas minőségű polietilénből készült tárolóedények kiválóan alkalmasak cseppfolyós, pasztás vagy aprószemcsés anyagok befogadására, biztonságos tárolására. Szállítás közben és a felhasználás során kialakításuk helytakarékos, ez négyszögletes formájuknak köszönhető, állóképességük kiváló, ezt az acél rácsozat biztosítja. Szállításuk kényelmes, mivel targonca illesztékkel ellátott műanyag raklappal látják el őket. Legelterjedtebb típusuk a folyadéktároló IBC-tartály.


Biztonság, környezetvédelem

Kármentő ipari műanyag tálcák használata

kármentő tálcák

A vegyipari üzemekben a tárolóedényeket kötelező kármentő tálcákra helyezni; ez utóbbiak olyan felül nyitott edények, amelyek a hordók, tartályok, kannák alatt elhelyezve felfogják és összegyűjtik a kicseppenő vagy túlfolyó nyersanyagot, összegyűjtik és biztonságosan tárolják ürítésig. A műanyag ipari tálcát fém rostély rácsozattal látják el, közvetlenül ezekre nehezednek a tartályok és műanyag hordók.

A fejlett ipari országokban a környezetvédelmi előírások egyre szigorúbbak. A profit termelése elé az emberi egészség megóvása és a környezet tisztán tartása, valamint a fenntarthatósági szempontok kerülnek. Ezt jól szolgálja az ipari műanyag tálca kármentő funkciója.

A tartálygyártás technológiája környezetkímélő

Ami az üreges műanyag tárgyak gyártását illeti, ezek számos technológiával készülhetnek. A legmodernebb és leggazdaságosabb eljárás az úgynevezett rotációs öntés, ennek során a folyékonyra hevített műanyag az öntőforma két tengely mentén történő forgatása során egyenletesen oszlik el a belső felületeken, így biztosítva az üreges tárgy varratmentességét, falának egyenletes vastagságát a hajlatokban is, illetve azt, hogy a kiöntött anyag gyakorlatilag feszültségmentes, így a nyomással-ütéssel szemben ellenálló, nem reped, nem törik.

Az említett thermoplast eljárás anyagtakarékos és energiaigénye is optimális, így amellett, hogy a műanyagipar abovo nem környezetbarát, az említett gyártó folyamat a környezetet jobban kímélő technológiák közé tartozik. Jelentősége van annak is hogy bár maga a műanyag termék szennyezi a környezetét, ám azzal, hogy biztonságosan tárolhatjuk bennük az egészségre veszélyes és a környezetet károsító anyagokat, használatuk egyben környezetkímélő is.

Különösen igaz ez az ipari gyűjtőtálcákra, amelyek rendeltetése éppen az, hogy a termelési folyamatban mentesítik a környezetet a károktól, visszafogják és a tárolják a szennyező anyagokat, amelyek így újrahasznosíthatók. Többszöri felhasználásra alkalmasak maguk a műanyag tartályok is, így akár hosszú évtizedekig megtartják alkalmasságukat és amikor már nem biztosak, újra beolvaszthatók és anyaguk újrahasználható.

Ezekkel a módszerekkel csökkenthető a kár, amit a műanyagipar, a vegyipar, a gyógyszer- és élelmiszeripar okoz a káros anyagok kibocsátásával és magas energiaigényével.

 

Kármentő IBC tartályhoz

A műanyag kármentő tálcák multifunkcionálisak, IBC tartályoktól kezdve PET palackokig biztosítják a veszteségmentes feltöltést és lefejtést, valamint segítik a vegyiparban a veszélyes folyadékok kezelésére nézve érvényes környezetvédelmi előírások teljesítését. Képünkön: 1000 literes fehér IBC-konténer fekete kármentővel.

Kármentő tálca műanyag IBC tartályhoz

műanyag tálca ibc tartályhoz

Ajándék kanna-töltő kiegészítővel akciósan vásárolható praktikus kármentő a szabványos műanyag IBC tartályokhoz. Webáruházunkban a hordók, a kanna, a vödör megvásárlása kedvezményes, gyakran benne van az 1000 literes tartály árában.

Vegyipari üzemekben a kannák feltöltése az IBC-tárolókból egykönnyen megoldható, mert az ipari tartály speciális kialakítása ezt lehetővé teszi. A környezetre és ivóvízre veszélyes folyadék egyszerű és gyors kinyerését a kármentő rácsos kialakítása segíti. Az akár 2000 kg tömegig terhelhető folyadékgyűjtő műanyag tálcák és kádak, IBC-tartályok  biztonságosan tárolják és ezzel kármentesítik a veszélyes anyagokat, a savas vagy lúgos mérgező, vegyipari folyadékokat, pontosabban az általuk okozható szennyezést és kárt.

 

A műanyag kármentő tálcák multifunkcionálisak, legyen bár szó IBC tartályok biztosításáról vagy kisebb kannák, akár csupán ivóvizes PET palackok vagy gyógyszeres tégelyek veszteségmentes megtöltéséről. A webáruházban még befőttes üvegek alá is tudnak kínálni pvc tálcát.

A megrendelő egyedi elképzelésinek megfelelő hordókat, hatszögletű tartályokat, a helyszínen előállított, környezetbarát klór-dioxid oldattal fertőtleníthető vízgyűjtő tartályokat, polipropilén és ebonit kármentőket is vásárolhat az online áruházban ipari vagy háztartási célokra.

A házhoz szállításért nem számolnak fel extra költségeket az egyedi megrendelések teljesítéséhez. A közvetlenül a gyártótól érkező termékek a legkedvezőbb áron jutnak el az egyedi felhasználókhoz, kiskereskedőkhöz és nagybani értékesítőkhöz.

Juss te is hozzá az igényeidnek és az üzemedben használt IBC-tartályhoz leginkább megfelelő kármentőhöz / folyadékgyűjtőhöz / csepptálcához. Minőség, pontos méretek, magas terhelhetőség.