Őszi öltözetek munkában

Vannak olyan vállalatok, ahol előírt munkaruházatban kell megjelenni. A férfiak számára viszonylag egyszerű kialakítani olyan formaruhát, ami mindenki számára előnyös lehet. Ezzel szemben a nők esetében mindez már nehezebb és hosszadalmasabb folyamat. A hölgyek szeretik a színes és személyre szabottabb darabokat, amelyek egyediek és nőiesek is egyben. Ezek a ruhák önbizalmat adnak számukra, ezáltal nagyobb kedvvel vetik bele magukat a munkába.

 

Évszak szerint télen jöhetnek a hosszú nadrágok és kabátok, nyáron pedig – ha a munkakör engedi -, a rövidebb bermudák és ujjatlanok. Tavasszal a pólóké a főszerep, míg ősszel inkább a praktikusságot kell előtérbe helyezni. Ilyenkor elég szeszélyes az időjárás, sokat esik az eső és egyik pillanatról a másikra eshet le a hőmérséklet. Érdemes tehát elővenni a kiskabátot, a mellényt vagy éppen a zakót.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen őszi öltözeteket választhatunk munkába.

Női munkaruha

A nők esetében vannak foglalkozásspecifikus munkaruhák. Ilyenek az egészségügyben dolgozó nővérekre szabott darabok, vagy éppen az orvosok számára kialakított fajták. Ide tartoznak még a takarítónők munkaruhái vagy éppen az élelmiszeripar dolgozóira szabott stílusúak is. Ezek mellett természetesen vannak különböző kényelmi lábbelik, vízhatlan kabátok és mellények is.

A hölgyek munkaruháinak kiválasztásánál figyelembe kell venni az esztétikus megjelenést, de a legfontosabb szempont továbbra is a kényelem. Fontos továbbá, hogy a ruhák légáteresztőek és személyre szabottak legyenek ahhoz, hogy jól érezhessék magukat a munkavégzés során. A legtöbb esetben a felsőrészek karcsúsított derekúak és formakövetőek, emellett pedig praktikusak is.

Őszi öltözetek munkába

Az őszi öltözetek munkába már rétegesek, hiszen reggel már hűvös van, hiszen egyre később kel fel a nap. Mire elindulunk hazafelé, szintén egyre korábban sötétedik, amelynek hatására megint leesik a hőmérséklet. Hacsak nem öltözünk át, szükség lehet többféle munkaruhára.

Ebben az évszakban tehát szükség lehet a pulóverre, kiskabátra, mellényre vagy éppen zakóra. Ez alá jöhetnek a formapólók, illetve alulra pedig a szoknya vagy nadrág. Szoknya esetében ilyenkor már szükség van harisnyára, aminek stílusát a cég szintén előírhatja. Ha fázós személyről van szó, akkor sokat dobhat az egyedi stíluson például egy sál is.

Megfelelő cipő kiválasztása

A főbb darabokon túl időt kell szentelni a megfelelő cipő kiválasztására is. Mint minden munkaruhának, így a női öltözetnek is elengedhetetlen része a lábbeli. Legtöbb esetben zárt darabokról beszélünk, de szóba jöhetnek szandálok, papucsok vagy éppen klumpák is. Bármelyik is van előírva, ilyenkor érdemesebb az időjárásnak megfelelőt, illetve az őszi öltözethez passzoló fajtát választani.

Összegezve

Nincsenek könnyű helyzetben azok a nők, akik formaruhában kénytelenek tölteni a munkaidejüket. Nem lehetetlen viszont, hogy stílusosak és divatosak maradjanak ősszel sem. Ebben az évszakban már elkélhet egy kiskabát vagy pulóver, szoknya esetén pedig egy vékonyabb harisnya is. Nem utolsó sorban pedig ne felejtsük el kiválasztani a megfelelő lábbelit is.