Az infrasugár-fűtés alapja, előnyei - vélemények

A szakemberek véleménye szerint az infrafűtés energiahatékonysága 93-98 százalék, azaz közel 100%-os. Ez voltaképp azt jelenti, hogy az elektromos áram energiájának igen nagy részét érezhető hőenergiává alakítja. Titka pedig abban rejlik, hogy nem a levegőt melegíti fel első lépcsőben, hanem a szilárd felületű tárgyakat, és ezek melegítik fel a levegő is. Ennek köszönhetően viszonylag alacsonyabb léghőmérsékletennél is magas hőérzetet vált ki azoknál, akik a sugárzási zónában tartózkodnak.

Az infrasugárzás mibenlte

Az infravörös sugárzás része az elektromágneses hullámspektrumnak, akárcsak a mobilunkat működtető mikrohullám vagy a látható fény. A köztük fennálló különbség a frekvenciájukban mutatkozik meg. A látható fény gyorsabban rezeg (hullámhossza sokkal rövidebb) mint az infrasugár, amelynek hullámhossza mikron nagyságrendű, míg például a rádióhullámok hullámhossza méteres vagy akár kilométeres nagyságrendű.

A Napból érkező hullámsugár spektrumában megtaláljuk az emberi szervezetre veszélyes UV sugarakat és a látható fény spektrumát, továbbá az hősugárzást. A mesterségesen előállított radiáció szinte tiszta hősugár, nem része az egészségre káros ultraibolya sugárzást.

Az infrasugárzás három típusát ismerjük: rövidhullámú infravörös sugárzás, vörösen izzó, 2000 Celsius fokos tárgyak adják le, ilyenek például az infralámpák; középhullámú infrák, alacsonyabb (900 C°-os) hőmérsékleten sugároznak. Az S3 és A3 szériás infrasugárzók ebben a tartományban működnek; hosszúhullámú infrapanel: 90 C° körüli üzemi hőmérsékleten melegít. A felhasználók kedvelt típusa a sötétsugárzó, amely a hosszu- és közepes tartomány határán, mintegy 350 fokos hőmérsékleten működik.

Az infrafűtés előnyei - vélemények

A fűtésre használt közepes frekvenciájú infravörös hőhullámok nemcsak a bőr felszínén fejtik ki melegítő hatásukat, hanem testünk mélyebb rétegeibe is behatolnak, és ennek több kedvező hatása ismert, mint például vérnyomás stabilizálás, izomlazítás, gyulladás gyógyítása. Orvosi vélemények az infrafűtés élettani előnyeit hangsúlyozzák.

Az infratermékek használata során nincsenek fűtési melléktermékek, így környezetbarát fűtési megoldásnak tekinthetjük. Az infra hősugárzók elektromos árammal működtethetőek. Lényegesen olcsóbb üzemeltetést tesznek lehetővé, infrafűtés bevezetésével csökkenthetői a szezonális fűtési és karbantartási számla. Infrapanelek alatt teljes a komfortérzet - ebben megegyeznek a vélemények.


Az infrapanelek és sötétsugárzó fűtőtestek működésekor nincs égéstermék) és takarékos jellegük leginkább a hőelosztás optimalizálásában, a zónafűtés megvalósításában keresendő.

Őszi öltözetek munkában

Vannak olyan vállalatok, ahol előírt munkaruházatban kell megjelenni. A férfiak számára viszonylag egyszerű kialakítani olyan formaruhát, ami mindenki számára előnyös lehet. Ezzel szemben a nők esetében mindez már nehezebb és hosszadalmasabb folyamat. A hölgyek szeretik a színes és személyre szabottabb darabokat, amelyek egyediek és nőiesek is egyben. Ezek a ruhák önbizalmat adnak számukra, ezáltal nagyobb kedvvel vetik bele magukat a munkába.

 

Évszak szerint télen jöhetnek a hosszú nadrágok és kabátok, nyáron pedig – ha a munkakör engedi -, a rövidebb bermudák és ujjatlanok. Tavasszal a pólóké a főszerep, míg ősszel inkább a praktikusságot kell előtérbe helyezni. Ilyenkor elég szeszélyes az időjárás, sokat esik az eső és egyik pillanatról a másikra eshet le a hőmérséklet. Érdemes tehát elővenni a kiskabátot, a mellényt vagy éppen a zakót.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen őszi öltözeteket választhatunk munkába.

Női munkaruha

A nők esetében vannak foglalkozásspecifikus munkaruhák. Ilyenek az egészségügyben dolgozó nővérekre szabott darabok, vagy éppen az orvosok számára kialakított fajták. Ide tartoznak még a takarítónők munkaruhái vagy éppen az élelmiszeripar dolgozóira szabott stílusúak is. Ezek mellett természetesen vannak különböző kényelmi lábbelik, vízhatlan kabátok és mellények is.

A hölgyek munkaruháinak kiválasztásánál figyelembe kell venni az esztétikus megjelenést, de a legfontosabb szempont továbbra is a kényelem. Fontos továbbá, hogy a ruhák légáteresztőek és személyre szabottak legyenek ahhoz, hogy jól érezhessék magukat a munkavégzés során. A legtöbb esetben a felsőrészek karcsúsított derekúak és formakövetőek, emellett pedig praktikusak is.

Őszi öltözetek munkába

Az őszi öltözetek munkába már rétegesek, hiszen reggel már hűvös van, hiszen egyre később kel fel a nap. Mire elindulunk hazafelé, szintén egyre korábban sötétedik, amelynek hatására megint leesik a hőmérséklet. Hacsak nem öltözünk át, szükség lehet többféle munkaruhára.

Ebben az évszakban tehát szükség lehet a pulóverre, kiskabátra, mellényre vagy éppen zakóra. Ez alá jöhetnek a formapólók, illetve alulra pedig a szoknya vagy nadrág. Szoknya esetében ilyenkor már szükség van harisnyára, aminek stílusát a cég szintén előírhatja. Ha fázós személyről van szó, akkor sokat dobhat az egyedi stíluson például egy sál is.

Megfelelő cipő kiválasztása

A főbb darabokon túl időt kell szentelni a megfelelő cipő kiválasztására is. Mint minden munkaruhának, így a női öltözetnek is elengedhetetlen része a lábbeli. Legtöbb esetben zárt darabokról beszélünk, de szóba jöhetnek szandálok, papucsok vagy éppen klumpák is. Bármelyik is van előírva, ilyenkor érdemesebb az időjárásnak megfelelőt, illetve az őszi öltözethez passzoló fajtát választani.

Összegezve

Nincsenek könnyű helyzetben azok a nők, akik formaruhában kénytelenek tölteni a munkaidejüket. Nem lehetetlen viszont, hogy stílusosak és divatosak maradjanak ősszel sem. Ebben az évszakban már elkélhet egy kiskabát vagy pulóver, szoknya esetén pedig egy vékonyabb harisnya is. Nem utolsó sorban pedig ne felejtsük el kiválasztani a megfelelő lábbelit is.

 

A helyes mosogatás szabályai

A helyes mosogatás szabályinak betartása minden területen fontos. Legyen szó egyszerű otthoni mosogatásról, vagy egy vendéglátóegység konyhájában történő tisztításról, bizonyos szabályokat és módszereket minden esetben jó betartani. Az alábbiakban ezeket a mosogatási szabályokat, tanácsokat gyűjtöttük össze.

feketeedény-mosogató

Helyes otthoni mosogatás

Az otthoni mosogatás esetében inkább csak tanácsokat adhatunk, nem szabályokat, hiszen mindenki úgy csinálja, ahogy éppen jónak érzi. Azonban az alábbi tanácsok betartásával könnyedebbé válhat az egész folyamat és akár időt is spórolhatunk magunknak:

 • Ne hagyjuk az edényekre száradni a szennyeződéseket!
 • Forró, mosogatószeres vízben mosogassuk az edényeket, majd meleg folyóvízzel öblítsük át őket.
 • Lehetőleg kezdjük a mosogatást a poharak, evőeszközök elmosásával, majd a tárolóedényekkel folytassuk és végül térjünk rá a főzőedényekhez.
 • Az álló mosogatóvizet gyakran többször is érdemes cserélni, mindig figyeljük arra, hogy ne legyen túl szennyezett a víz.
 • Szárításhoz ne törlőruhát, hanem csepegtetőt használjunk, ez higiénikusabb és szebben száradnak meg a poharak is. Csepegtető híján papírtörlővel, vagy tiszta, vasalt konyharuhával töröljük szárazra a poharakat, edényeket.
 • Használatot követően mossuk le a szivacsról az élelmiszer-maradékokat és mindig tartsuk száraz helyen.
 • A felületeket mosogatószeres vagy fertőtlenítőszeres ronggyal gyakran töröljük át, és a mosogató medence kitisztításáról, a csöpögtető fertőtlenítéséről se feledkezzünk meg a munka végeztével.

Mosogatás a vendéglátásban

A vendéglátásban és közétkeztetésben szigorú előírások szabályozzák azt, hogy az ételek készítése és a felszolgálás során használt edényeket, evőeszközöket hogyan kell elmosogatni. A higiéniai szabályok meghatározzák a felhasználandó eszközöket és szereket, illetve a mosogatás folyamatát is.

Az edények tisztítása történhet géppel vagy kézzel, utóbbi esetben a kombinált kétfázisú vagy a háromfázisú mosogatás az előírás.

Kézi mosogatás a vendéglátásban

Kézi mosogatás esetén alapszabály, hogy a fogyasztók étkezéshez használt edényeinek, eszközeinek és az üzemi edények mosogatását térben vagy időben el kell különíteni egymástól, a keresztszennyeződések kizárása miatt.

Emellett, fontos, hogy fertőtlenítő mosogatással kell mosogatni az egyes fogyasztói edényeket, eszközöket, az előkészítőkben használt edényeket, eszközöket, és a fogyasztói edényeket.

A mosogatáshoz előírt számú mosogatómedencét kell biztosítani.

A mosogató helyiségben az ételmaradékok részére fedéllel ellátott tartályt kell biztosítani, amelyet a mosogatás befejezése után azonnal ki kell üríteni, illetve el kell mosni és fertőtleníteni.

A megtisztított edényeket, munkaeszközöket, felszerelési tárgyakat az újbóli használatbavételig védeni kell a szennyeződéstől, lehetőleg zárt tárolásukról gondoskodni kell.

A mosogatást végző személyek egészségvédelme szempontjából elengedhetetlenül szükséges a mosogató gumikesztyű használata, amely csökkenti a fizikai, kémiai, és biológiai behatásokat. Gumikesztyű minősítése szempontjából különbség van a háztartási és az üzemkonyhai kézi mosogatás között, hiszen az üzemkonyhai területen munkavédelmileg minősített gumikesztyű szükséges, míg a háztartási területen elegendő az egyszerű gumikesztyű is. Üzemkonyhai területen a gumikesztyű használata kötelező és nem választható, míg a háztartási területen ajánlott és a mosogató személy dönti el a használatát.

Háromfázisú mosogatás a vendéglátásban

A hatékony és előírásszerű mosogatás során a szennyezett edények és evőeszközök:

 • zsíroldását,
 • fertőtlenítését,
 • öblítését kell elvégezni.

A háromfázisú mosogatásban ez a három feladat elkülönül, a zsíroldást és fertőtlenítést külön, eltérő hatású tisztítószerekkel végzik el. Szerencsére az ipari konyhák számára ma már számos hasznos készülék áll rendelkezésre, mely között megtalálhatók az úgynevezett feketeedény mosogatók, kalapos mosogatógépek is ,melyek a megfelelő tisztítást hivatottak biztosítani, ráadásul mindhárom fázis képesek elvezényelni egymagukban.

Első fázis - zsíroldás

A zsíroldás során kell eltávolítani az edények szennyeződéseit és az eszközökre rakódott zsíros, olajos réteget. Fontos, hogy állóvízbenmegfelelő adagolással elkészített munkaoldatban történjen ez a mosogatási folyamat. Amennyiben a tisztításra kerülő edények nagyon szennyezettek érdemes a zsíroldó fázisban a mosószeres vízben az edényeket áztatni és így fellazítani a rajta lévő szennyeződést.

Második fázis – fertőtlenítés

A fertőtlenítés általában valamely fertőtlenítő hatású szer vizes oldatával történő kezelésből áll. Ebben a fázisban a már megtisztított edény felületéről fertőtlenítéssel eltávolítjuk a keresztfertőzéseket okozó kórokozókat.  A fertőtlenítés  fázisában különösen nagy figyelmet kell fordítani az adott fertőtlenítőszer használati útmutatójában feltüntetett megfelelő hőmérsékletű , koncentrációjú oldatának a használatára és a szükséges behatási idő biztosítására, mert csak ezek betartása esetén érhető el a megfelelő fertőtlenítő hatás.

Harmadik fázis – öblítés

A háromfázisú mosogatás utolsó lépése az öblítés. Ennek az a funkciója, hogy az eszközökön lévő szermaradványokat maradéktalanul eltávolítsuk. Az öblítés végére az edényeknek és evőeszközöknek maradéktalanul tisztává kell válniuk. Nem maradhat rajtuk sem szennyeződés, sem tisztítószer

Szárítás

A három fázisú mosogatás után az edényeket még szükséges szárítani is. A szárítási folyamat többféle módon végezhető el (pl. lecsurgatással, szárítószekrényben stb.). Célszerű a szárítást leborítva, de a szellőzés biztosítása mellett végezni. Az edényeken és az eszközökön esetleg rajtamaradó vízfoltokat kizárólag egyszer használatos papírtörlővel szabad eltávolítani.

Összegezve:

A mosogatásnak tehát komoly szabályai vannak a vendéglátásban, ugyanakkor odahaza is érdemes figyelni az alapvető higiéniai szabályok betartására, ha nem szeretnénk magunkat fertőzésnek kitenni.

Útmutató a csempe kiválasztásához

Ha Ön nagyobb felújítás vagy építkezés előtt áll, érdemes némi időt szánnia a megfelelő burkolat kiválasztására. A vásárlás során azonban számtalan dilemmával találkozhat. Milyen legyen a burkolat színe, mintája vagy éppen vastagsága?

 

csempe és járólap

Sokan már a keresgélés elején elakadnak, nem tudják például, hogy kizárólag csempét vagy esetleg járólapot is szeretnének az adott helyiségben. Cikkünkben most összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek segíthetnek Önnek a tökéletes burkolat megtalálásában.

Mi a különbség a csempe és a járólap között?

Napjainkban a csempe és a járólap közötti határok elmosódni látszanak. Amíg korábban a csempék kizárólag a falra, a járólapok pedig a padlóra kerültek, ez manapság már egyáltalán nem törvényszerű.

A modern technikáknak köszönhetően a csempék egy része elegendően vastaggá és strapabíróvá vált ahhoz, hogy akár járólapként is megállják a helyüket. Ugyanakkor a járólapok is alkalmasak arra, hogy a falat borítsák. Meglepő lehet, de olykor a járólapokkal egészen homogén tereket lehet kialakítani. A döntésnél Önnek csupán néhány szempontot ajánlott figyelembe vennie.

 • a padló burkolatának bírnia kell a terhelést, a rajta történő járást és a szekrények súlyát
 • a padlóra olyan csempe vagy járólap kerülhet, ami kopásálló, így a szín és minta sokáig ép maradhat
 • mivel a padló könnyebben karcolódik, ezért érdemes karcálló burkolatot letenni
 • a vizes helyiségek padlójánál jó megoldásnak bizonyulnak azok a burkolatok, amelyek csúszásmentes felülettel rendelkeznek

Amennyiben eldöntötte, milyen burkolatot szeretne választani, tekintse át webáruházunk kínálatát, ahol rengeteg jó minőségű kerámia csempével várjuk Önt.

Milyen kerámia csempéket kínálunk Önnek?

A kerámiából készült csempelapok amellett, hogy rendkívül esztétikusak, praktikus megoldásokat kínálnak Önnek bel- és kültéren egyaránt. Webáruházunkban háromféle kerámiacsempével találkozhat.

A mázas csempék elsősorban a fürdőszobákban és a konyhákban használatosak. Mivel igen változatos színekben és mintában kaphatók, ezért Ön is könnyen rátalálhat az elképzeléseihez leginkább illeszkedő termékekre. Ahogy az elnevezésük mutatja, a felületüket máz fedi, melynek vastagsáságát számtalan tényező befolyásolhatja. A máz miatt ezek a kerámiacsempék ellenállnak a különböző vegyszereknek és más jellegű szennyeződéseknek.

A terracotta csempék különleges eljárással készülnek, melyben fontos szerep jut a magas hőmérsékleten történő sajtolásnak és a tüzelésnek. Bár a tulajdonságaikból adódóan kültéren nem alkalmazhatók, padló- vagy ritkább esetben fali burkolatként is jól funkcionálnak. Webshopunkban a terracotta csempék többféle színváltozatban vásárolhatók meg.

 

csembék színe, mintázata

A mozaik csempékkel Ön valóban szabadjára engedheti a fantáziáját. Számtalan formájuk és mintázatuk miatt sokrétű a bel-, illetve kültéri felhasználásuk. Díszíthetik a falakat vagy akár az épített medencék oldalait is. Segítségükkel Ön még a legszürkébb és egyhangú tereket is könnyedén feldobhatja. Arra viszont figyelni kell, hogy a túl sok mozaik, főleg, ha a padlón és falakon egyszerre jelennek meg, beszűkíthetik a helyiséget. Kis terekben ezért a mozaikcsempék elsősorban díszítőként javasoltak, például a kádak burkolásánál.

A Gres csempék a természetes hatásuk miatt különösen kedveltek a vásárlók körében. A felületük leginkább márványra és gránitra emlékeztett, a gyártásukkor ásványi színezéket, gyantát, kvarchomokot és porcelán adalékot kapnak. Ezek a csempék ellenállóak a sérülésekkel szemben, így tartós befektetésnek bizonyulnak, ráadásul kültéren is használhatók.

A Gres csempéknek Ön három változatát találja meg a webáruházunkban:

 • A műszaki gres csempék felülete lehet matt vagy polírozott. Mivel kevésbé díszesek, bárhol lerakhatók, legyen szó erkélyről, folyosóról vagy lépcsőről.
 • A mázas padlólapok kopásállóak, a padlózaton túl a belső vizes helyiségek falain is jól mutatnak.
 • A csiszolt padlólapok a gyártáskor speciális csiszoláson esnek át, ami fényesebb felületet eredményez.
 • A lappatto egy különlegesen csiszolt csempe, félig fényes, félig matt, hullámos felülettel. Főleg beltéri felhasználásra készült.

A klinker csempéket a gyártók homokból és agyagból állítják elő. Népszerűek az ablakpárkányokon, a teraszokon, illetve a kandallókon is. Ellenállnak a párának, a korróziós erőknek, és jól tűrik a hőingadozásokat. Amennyiben Ön tartós megoldásokat keres, érdemes szétnéznie a klinker csempék között.

Hogyan lehet osztályozni a csempéket?

A kerámia csempéket a minőségük alapján különböző csoportokba lehet sorolni.

 • Az első osztályú csempék mentesek a hibáktól és az egyes darabok mintában illeszkednek egymáshoz.
 • A másodosztályú burkolólapok felültén minimális hibák lehetnek.
 • A harmadosztályú csempéknél 5 % vagy a feletti sérült lappal lehet számolni.
 • A negyedik osztályba tartozó burkolatok ellenőrzés nélkül kerülnek csomagolásra.

Az első osztályú csempék vásárlása egyszerű, abban az esetben viszont, ha Ön további osztályokból szeretne választani, nem árt tisztáznia a pontos igényeit.

Mire kell figyelnie a burkolatok kiválasztásakor?

mozaik csempék

Ha Ön már vásárolt csempét, pontosan tudja, hogy a bemutatótermekben vagy a fotókon megtekintett termékek más helyiségekben nem mindig hozzák az elvárt hatást. Az, hogy az Ön otthonának enteriőrjébe milyen csempék és járólapok illenek, sok mindentől függhet. Annak érdekében, hogy Ön valóban az elképzeléseinek megfelelő terméket vásárolhassa, a következő tanácsokat érdemes megfontolnia.

A csempe és járólap kiválasztásakor nagyon fontos tényező a helyiség mérete és a megvilágítása. Egy nagyon kicsi és sötét fürdőszobában a színek játékával tudja a teret optikailag tágítani, amit világosabb árnyalatú burkolatokkal érhet el.

A sötétebb csempék és járólapok a nagyobb alapterületű helyiségekben mutatnak jól. A konyhában viszont, különösen a tűzhely köré, olyan burkolat javasolt, amit könnyen lehet tisztítani. A főzés közben kifröccsenő zsíros foltok eltávolítása egy hófehér csempéről elég időigényes feladat tud lenni.

Ha kiterjedt felületeket szeretne burkolni, az olyan nagyobb méretű csempék és járólapok javasoltak, amelyek jelentősen lerövidítik és megkönnyítik a munkálatokat. Ha viszont nem kíván teljesen monoton felületeket kialakítani, a folytonosságot kisebb csempékkel törheti meg. A mozaikcsempék kiválóan alkalmasak a díszítő funkció betöltésére.

A burkolatok mintázata sem elhanyagolható kérdés. Nagyon sokan a homogén felületeteket részesítik előnyben és azokat tarkítják egy-egy mintás csempe csíkkal. Mások ugyanakkor a teljes helyiséget díszített burkolattal vonják be. Erre egyáltalán nincs általános szabály, az Ön ízlésére van bízva, mit tart elegánsnak vagy éppen giccsesnek.

Mivel a csempézést a nem jól kiválasztott fuga, illetve annak színe nagyon el tudja rontani, a fugázást úgy kell elvégezni, hogy az tökéletesen illeszkedjen a burkolat mintájához és árnyalataihoz. A fehér csempék között is lehet használni színes fugát, amennyiben tökéletesen passzol a helyiségben uralkodó színekhez.

Gyakorlati tanácsok a burkolatok vásárlásához

A burkolat kiválasztásánál számos olyan buktató állhat fenn, ami a későbbiekben elég sok kellemetlenséget idézhet elő. Ilyen lehet például a mennyiség kérdése. A járólapok és csempék felhelyezésekor ugyanis mindig számolni kell a veszteséggel. Ha Ön nem szeretne újabb köröket tenni, érdemes 10%-kal több csempét és járólapot vásárolni.

A kalkulációt úgy kell elvégezni, hogy a munka befejeztével maradjon néhány lap tartalékként, amiből majd a jövőben a sérült darabokat tudja pótolni. Emellett a termék csomagolásán feltüntetett információkat sem árt feljegyezni, hiszen, ha mégis pótrendelésre kerülne a sor, ezek megkönnyíthetik a folyamatot.

Reméljük, a tanácsaink segítségével Ön is gyorsan és egyszerűen rátalál otthona új burkolataira. Tekintse át kínálatunkat, és rendelje házhoz a termékeket még ma!

>> Építkezés, felújítás / Csempék és járólapok / Merkury Market Lakberendezés és Építőanyag Webáruház

Minden, amit a medencékről tudni szeretne

A nyári melegben semmi sem lehet hűsítőbb annál, mint megmártózni a kerti medencében. Szerencsére manapság mindez már nem luxus, így akár Ön is meglepheti magát, illetve családtagjait a pénztárcájának megfelelő típussal. Cikkünkben bemutatjuk a webáruházunk kínálatában elérhető medencéket és azokat az eszközöket, amelyek a szakszerű karbantartáshoz nélkülözhetetlenek.

 

Miért érdemes medencét vásárolnia?

Egy kerti medence a szórakoztatáson túl, számtalan műanyag kerti medenceelőnyt biztosít az Ön számára.

 • Ha saját medencével rendelkezik, nem szükséges hosszú perceket vagy órákat az utazással töltenie, a vizes élmények a kertjében várnak Önre.
 • A modern medencék felállítása könnyű, ráadásul a különféle szűrőberendezések működtetésével és a vegyszerek alkalmazásával, Ön hónapokon keresztül élvezheti a tökéletes minőségű, tiszta vizet.
 • Egy nagyobb méretű úszómedencében a napi mozgásáról is egyszerűen gondoskodhat, anélkül, hogy uszodabérletet kelljen vásárolnia.
 • A különleges masszázsmedencékkel bármikor valódi wellness hangulatot teremthet az otthonában.
 • A kerti medence izgalmas lehetőségeket nyújt az egész család számára. Melegebb időszakban ez napi több órás időtöltést is jelenthet.

Hogyan válasszon kerti medencét?

A vásárlás előtt a méret az egyik legfontosabb szempont, amire ügyelnie kell. Ezt leginkább az határozza meg, hogy hány fő és milyen rendszerességgel fogja használni a medencét. A kényelmes kikapcsolódás érdekében jó, ha tágasabb típust választ. Ha pedig a medencét nem csak szórakozásra és játékra szánja, hanem szívesen sportolna is benne, mindenképpen a nagyobb termékek között keresgéljen.

Amennyiben elhatározta, hogy mekkora medencét szeretne vásárolni, jelölje ki az udvaron az ideális területet. Bár a medencék felállítása általában nem igényel komolyabb földmunkálatokat, mindenképpen sík terep javasolt. Már a kisebb lejtés is viszonylag nagy terhelést tud helyezni az oldalfalra. Ha a medencéhez létra is tartozik, annak szintén vízszintesben kell állnia, különben nem biztonságos a használata. Emellett figyeljen arra, hogy a fólia alatt ne legyenek olyan kavicsdarabkák, vagy élesebb tárgyak, amelyek kárt okozhatnának a medence aljában.

A forma szintén egy meghatározó kérdés a vásárlás során. A kerek, illetve többszögletű medencék leginkább a szórakozást részesítik előnyben, míg a téglalap formájú akár kényelmesebb úszásra is alkalmasak. A formai kialakítás tehát nagyban befolyásolni tudja a későbbi használatot.

Milyen medencék közül választhat?

A webáruházunkban elérhető termékeket a változatos vásárlói igények figyelembevételével válogattuk össze. Mivel mindegyik medence típus más előnnyel rendelkezik, a döntéshez fontos áttekintenie ezeket.

Felfújható medencék

A mobil medencék között a felfújható változatok már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek. A felállításukhoz csak egy egyenletes felületre van szükség, ami lehet füves udvar, homokágy vagy betonozott terület is. A megfelelő pumpa segítségével gyorsan felfújhatók, így ezt követően Önnek már csak a feltöltéssel kell foglalkoznia. Nagy előnyük, hogy az olcsóbb árkategóriájú termékek táborát erősítik. A kisebb méretű medencék például már pár ezer forinttól megvásárolhatók. A jellemzően kerek forma miatt kevés helyet foglalnak, ezért bárhol könnyen felállíthatók. Kiválóan alkalmasak a nagy családi játékokhoz és a kellemes pihenéshez.

Merev falú medencék

A fémvázas medencék a puhafalúakhoz képest valamivel tartósabb és stabilabb változatot képviselnek. A felállításuk ugyanakkor több időt igényel, hiszen a tartószerkezet elemeit Önnek precízen kell egymásba illesztenie. Mielőtt nekiállna a munkának, érdemes az összeszerelési útmutatót alaposan áttanulmányoznia.

A merev falú medencék drágábbak, mint a felfújható termékek, ha azonban Ön hosszútávban gondolkozik, mindenképpen ezek a típusok ajánlottak. A minőséget tekintve akár éveken vagy évtizedeken át szolgálhatják Önt és a családját. A megfelelő karbantartás mellett pedig a medence vizét is több szezonon keresztül élvezheti. A nagyméretű, téglalap alakú medencék úszásra és sportolásra is alkalmasak.

Kényeztető, hidromasszázs medencék

A webáruházunkban kapható hidromasszázs medencékkel a wellness szállodák hangulatát egyenesen az otthonába hozhatja. A népszerűségük az utóbbi években töretlenül növekedett. Bárhol felállíthatók, akár fedett teraszokon is, így Önnek télen sem kell lemondania a pihentető élményekről. A felállításuk cseppet sem nehezebb, mint a hagyományos, felfújható medencék esetében. Szinte pillanatokon belül készen állnak a feltöltésre. Ha úgy tartja kedve, Ön könnyen át is helyezheti a masszázsmedencéjét más helyszínre.

Minden olyan előnnyel rendelkeznek, mint a drágább, épített változatok, ugyanakkor az áruk jóval kedvezőbb. A masszázsmedencék különösen jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Ellazítják a fáradt és igénybe vett izmokat, regenerálják a bőrt, és elősegítik az anyagcsere folyamatok ideális működését is.

Élménymedencék gyermekeknek

A gyerekeknek szánt élménymedencék, ahogy a nevük is jelzi, felejthetetlen élményekkel gazdagítják a családja legkisebb tagjait. A webshopunkban változatos tematikájú és formájú gyermekmedencékkel várjuk Önt. A jól megszokott pancsolók mellett csúszdákkal és érdekes vízi játékokkal ellátott termékeket is kínálunk.

A kialakításuk és a színviláguk tökéletesen illeszkedik a gyerekek igényeihez. Mivel a medencék felfújhatók, ezért a kicsik rövid időn belül használatba vehetik. A baldachinos változatok a legnagyobb nyári melegben is kellemes árnyékot biztosítanak a gyerekek számára. A medencéket gyorsan le tudja engedni, és az elcsomagolásuk sem jelent problémát. Összehajtogatva egészen kis helyen is elférnek, megkönnyítve ezzel a téli tárolásukat.

Medencetisztító berendezések és kellékek

Ahhoz, hogy a medencéje vize egy vagy több szezonon át is tiszta maradhasson, különféle tisztító berendezésekre és vegyszerekre van szüksége. A medence karbantartása egyáltalán nem nehéz feladat, csupán néhány apróságra kell figyelnie. A webáruházunkban a medencék mellé olyan termékeket is ajánlunk, amelyek segítenek Önnek a víz tisztaságának megőrzésében.

Ilyen például az algaölő folyadék, ami nem csak az algásodás ellen véd, de hatékonyan száll szembe a gombákkal és baktériumokkal is. Nyáron, amikor hosszú időn keresztül nagyon meleg van, az álló víz kiváló életteret ad a kórokozók számára, ezért az algaölőn túl, klórtablettát is érdemes használnia. A klóros vegyszerezés egyik alapfeltétele a víz meghatározott pH értéke. Ha ugyanis a pH nem tökéletes, a klórozás hatékonysága csökken. Az ideális pH értéknek 7,2 és 7,6 között kell lennie, amit a megfelelő szerekkel tud beállítani. Az ellenőrzést a hagyományos módon, az erre kifejlesztett csíkokkal végezheti el. A vegyszerezésről a gyermek medencéknél se felejtkezzen el!

vízszűrés a medencében

A tökéletes tisztításhoz ajánlott valamilyen szűrű berendezés használata. A jól ismert homokszűrők még a legapróbb szennyeződéseket is képesek eltávolítani a medencéből. A szűrőket a medence méretéhez igazodva kell kiválasztania.

A masszázsmedencékben gyakran megjelenő habosodás ellen szintén védekezni kell. Ehhez léteznek külön vegyszerek, amelyek megakadályozzák a hab keletkezését a víz felszínén.

Szórakoztató kiegészítők a medencék mellé

Az igazán szórakoztató vízi élményekhez a webáruházunkban különböző kiegészítőket találhat. Többek között búvárkészlet, felfújható matracok és gumicsónakok, valamint strandlabdák várnak Önre. A gyerekeknek szánt termékek eltérő színben és formában kaphatók. Ezek a kiegészítők igazán emlékezetessé teszik a vízben töltött perceket!

Medenceválaszték a webáruházban: https://www.merkurymarket.hu/medencek/

 

 

Műanyag hordók, kármentő ipari tálcák, gyűjtőtálcák

Folyadéktároló műanyag hordók, cseppgyűjtő kármentő ipari tálcák és biztonsági kádak alkalmazása a vegyiparban, élelmiszeriparban és gyógyszergyártás területén környezetvédelmi szempontok szerint.

A feldolgozóiparban és a gyógyszergyártásban a xenobiotikumok, vegyszerek és veszélyes anyagok biztonságos tárolása alapkövetelmény a termelő és feldolgozó ágazatokban. Az értékesítés során erre ügyelnek az online kereskedésben működő forgalmazók.

Ugyanígy a vegyipari és élelmiszeripari hasznosításra ajánlott kármentő műanyag hordók, valamint ipari műanya kármentő tálcák, gyűjtőtálcák és az eurokub IBC-tartályok ellenőrzött minőségű polietilén porból készülnek, gyártási technológiájuk a rotációs öntés, amely közelítő értékeit tekintve feszültségmentes anyagelosztást eredményez a nagy a falvastagságú hajlatokban is. A kármentő hordók és tálcák mérettartóak, jól terhelhetők, miként az IBC-tartályok, ugyanúgy vegyszerállóak.

Műanyag ipari termékek forgalmazása

A más területen is sikeres Hydroflow Magyarország Kft. által forgalmazott műanyagtermékek és eszközök hitelesített  minőségellenőrzési eljáráson esnek át és a berlini Német Építésügyi Hivatal jóváhagyásával rendelkeznek. Emellett a vízgazdálkodás területén az Európai Vízügyi Törvénynek megfelelően bizonyos ágazatokban szükséges a nemzetközi DIBt jóváhagyás, amellyel szintén rendelkeznek a különböző hengeres tartályok, műanyaghordó és gyűjtőtálca sorozatok, úgyszintén a négyszögletes, 1000 literes IBC-konténerek és fekvőtartályok. A folyadéktárolók alkalmasak agresszív anyagok távolsági szállítására, a biztonsági tálcáknak köszönhetően szivárgás esetén a szennyező vegyianyag nem kerül a természeti környezetbe.

Az ipari műanyag kármentő tálcák és hordók alkalmasak szerelvények felszereléséhez. A gyártó a fekete színű tartályokat fényérzékeny anyagok számára ajánlja.

Tálcatípusok

 • Az ipari műanyag WR kármentőtálcák belső merevítés nélküli gyűjtőedények
 • A folyadékgyűjtób WRL típusú kármentő tálcák műanyag rakodó merevítéssel készülnek
 • A fentiek rendelkeznek alsó nyílással villástargonca számára
 • Az SBO nyitott tetejű műanyag kármentő hordó 1000 liter űrtartalomig

Hordóméretek - tálca- és tartály méretek

A forgalmazó honlapján olvasható adatok szerint a műanyag hordók, kármentő tálcák és gyűjtőtálcák, szögletes hordók és műanyag tartályok szabvány raklap méretben kaphatóak az alábbi hasznos felülettel:

 • polietilén 600 x 400 mm-es gyűjtőtálca
 • poliészter 800 x 600 mm szögletes műanyag hordó
 • 1200 x 800 mm kármentő tálca polipropilénből
 • Ibc műanyagtartály 1200 x 1000 mm fémkerettel
 • folyadéktároló konténer 2000 x 1200 mm