Minden, amit a medencékről tudni szeretne

A nyári melegben semmi sem lehet hűsítőbb annál, mint megmártózni a kerti medencében. Szerencsére manapság mindez már nem luxus, így akár Ön is meglepheti magát, illetve családtagjait a pénztárcájának megfelelő típussal. Cikkünkben bemutatjuk a webáruházunk kínálatában elérhető medencéket és azokat az eszközöket, amelyek a szakszerű karbantartáshoz nélkülözhetetlenek.

 

Miért érdemes medencét vásárolnia?

Egy kerti medence a szórakoztatáson túl, számtalan műanyag kerti medenceelőnyt biztosít az Ön számára.

 • Ha saját medencével rendelkezik, nem szükséges hosszú perceket vagy órákat az utazással töltenie, a vizes élmények a kertjében várnak Önre.
 • A modern medencék felállítása könnyű, ráadásul a különféle szűrőberendezések működtetésével és a vegyszerek alkalmazásával, Ön hónapokon keresztül élvezheti a tökéletes minőségű, tiszta vizet.
 • Egy nagyobb méretű úszómedencében a napi mozgásáról is egyszerűen gondoskodhat, anélkül, hogy uszodabérletet kelljen vásárolnia.
 • A különleges masszázsmedencékkel bármikor valódi wellness hangulatot teremthet az otthonában.
 • A kerti medence izgalmas lehetőségeket nyújt az egész család számára. Melegebb időszakban ez napi több órás időtöltést is jelenthet.

Hogyan válasszon kerti medencét?

A vásárlás előtt a méret az egyik legfontosabb szempont, amire ügyelnie kell. Ezt leginkább az határozza meg, hogy hány fő és milyen rendszerességgel fogja használni a medencét. A kényelmes kikapcsolódás érdekében jó, ha tágasabb típust választ. Ha pedig a medencét nem csak szórakozásra és játékra szánja, hanem szívesen sportolna is benne, mindenképpen a nagyobb termékek között keresgéljen.

Amennyiben elhatározta, hogy mekkora medencét szeretne vásárolni, jelölje ki az udvaron az ideális területet. Bár a medencék felállítása általában nem igényel komolyabb földmunkálatokat, mindenképpen sík terep javasolt. Már a kisebb lejtés is viszonylag nagy terhelést tud helyezni az oldalfalra. Ha a medencéhez létra is tartozik, annak szintén vízszintesben kell állnia, különben nem biztonságos a használata. Emellett figyeljen arra, hogy a fólia alatt ne legyenek olyan kavicsdarabkák, vagy élesebb tárgyak, amelyek kárt okozhatnának a medence aljában.

A forma szintén egy meghatározó kérdés a vásárlás során. A kerek, illetve többszögletű medencék leginkább a szórakozást részesítik előnyben, míg a téglalap formájú akár kényelmesebb úszásra is alkalmasak. A formai kialakítás tehát nagyban befolyásolni tudja a későbbi használatot.

Milyen medencék közül választhat?

A webáruházunkban elérhető termékeket a változatos vásárlói igények figyelembevételével válogattuk össze. Mivel mindegyik medence típus más előnnyel rendelkezik, a döntéshez fontos áttekintenie ezeket.

Felfújható medencék

A mobil medencék között a felfújható változatok már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek. A felállításukhoz csak egy egyenletes felületre van szükség, ami lehet füves udvar, homokágy vagy betonozott terület is. A megfelelő pumpa segítségével gyorsan felfújhatók, így ezt követően Önnek már csak a feltöltéssel kell foglalkoznia. Nagy előnyük, hogy az olcsóbb árkategóriájú termékek táborát erősítik. A kisebb méretű medencék például már pár ezer forinttól megvásárolhatók. A jellemzően kerek forma miatt kevés helyet foglalnak, ezért bárhol könnyen felállíthatók. Kiválóan alkalmasak a nagy családi játékokhoz és a kellemes pihenéshez.

Merev falú medencék

A fémvázas medencék a puhafalúakhoz képest valamivel tartósabb és stabilabb változatot képviselnek. A felállításuk ugyanakkor több időt igényel, hiszen a tartószerkezet elemeit Önnek precízen kell egymásba illesztenie. Mielőtt nekiállna a munkának, érdemes az összeszerelési útmutatót alaposan áttanulmányoznia.

A merev falú medencék drágábbak, mint a felfújható termékek, ha azonban Ön hosszútávban gondolkozik, mindenképpen ezek a típusok ajánlottak. A minőséget tekintve akár éveken vagy évtizedeken át szolgálhatják Önt és a családját. A megfelelő karbantartás mellett pedig a medence vizét is több szezonon keresztül élvezheti. A nagyméretű, téglalap alakú medencék úszásra és sportolásra is alkalmasak.

Kényeztető, hidromasszázs medencék

A webáruházunkban kapható hidromasszázs medencékkel a wellness szállodák hangulatát egyenesen az otthonába hozhatja. A népszerűségük az utóbbi években töretlenül növekedett. Bárhol felállíthatók, akár fedett teraszokon is, így Önnek télen sem kell lemondania a pihentető élményekről. A felállításuk cseppet sem nehezebb, mint a hagyományos, felfújható medencék esetében. Szinte pillanatokon belül készen állnak a feltöltésre. Ha úgy tartja kedve, Ön könnyen át is helyezheti a masszázsmedencéjét más helyszínre.

Minden olyan előnnyel rendelkeznek, mint a drágább, épített változatok, ugyanakkor az áruk jóval kedvezőbb. A masszázsmedencék különösen jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Ellazítják a fáradt és igénybe vett izmokat, regenerálják a bőrt, és elősegítik az anyagcsere folyamatok ideális működését is.

Élménymedencék gyermekeknek

A gyerekeknek szánt élménymedencék, ahogy a nevük is jelzi, felejthetetlen élményekkel gazdagítják a családja legkisebb tagjait. A webshopunkban változatos tematikájú és formájú gyermekmedencékkel várjuk Önt. A jól megszokott pancsolók mellett csúszdákkal és érdekes vízi játékokkal ellátott termékeket is kínálunk.

A kialakításuk és a színviláguk tökéletesen illeszkedik a gyerekek igényeihez. Mivel a medencék felfújhatók, ezért a kicsik rövid időn belül használatba vehetik. A baldachinos változatok a legnagyobb nyári melegben is kellemes árnyékot biztosítanak a gyerekek számára. A medencéket gyorsan le tudja engedni, és az elcsomagolásuk sem jelent problémát. Összehajtogatva egészen kis helyen is elférnek, megkönnyítve ezzel a téli tárolásukat.

Medencetisztító berendezések és kellékek

Ahhoz, hogy a medencéje vize egy vagy több szezonon át is tiszta maradhasson, különféle tisztító berendezésekre és vegyszerekre van szüksége. A medence karbantartása egyáltalán nem nehéz feladat, csupán néhány apróságra kell figyelnie. A webáruházunkban a medencék mellé olyan termékeket is ajánlunk, amelyek segítenek Önnek a víz tisztaságának megőrzésében.

Ilyen például az algaölő folyadék, ami nem csak az algásodás ellen véd, de hatékonyan száll szembe a gombákkal és baktériumokkal is. Nyáron, amikor hosszú időn keresztül nagyon meleg van, az álló víz kiváló életteret ad a kórokozók számára, ezért az algaölőn túl, klórtablettát is érdemes használnia. A klóros vegyszerezés egyik alapfeltétele a víz meghatározott pH értéke. Ha ugyanis a pH nem tökéletes, a klórozás hatékonysága csökken. Az ideális pH értéknek 7,2 és 7,6 között kell lennie, amit a megfelelő szerekkel tud beállítani. Az ellenőrzést a hagyományos módon, az erre kifejlesztett csíkokkal végezheti el. A vegyszerezésről a gyermek medencéknél se felejtkezzen el!

vízszűrés a medencében

A tökéletes tisztításhoz ajánlott valamilyen szűrű berendezés használata. A jól ismert homokszűrők még a legapróbb szennyeződéseket is képesek eltávolítani a medencéből. A szűrőket a medence méretéhez igazodva kell kiválasztania.

A masszázsmedencékben gyakran megjelenő habosodás ellen szintén védekezni kell. Ehhez léteznek külön vegyszerek, amelyek megakadályozzák a hab keletkezését a víz felszínén.

Szórakoztató kiegészítők a medencék mellé

Az igazán szórakoztató vízi élményekhez a webáruházunkban különböző kiegészítőket találhat. Többek között búvárkészlet, felfújható matracok és gumicsónakok, valamint strandlabdák várnak Önre. A gyerekeknek szánt termékek eltérő színben és formában kaphatók. Ezek a kiegészítők igazán emlékezetessé teszik a vízben töltött perceket!

Medenceválaszték a webáruházban: https://www.merkurymarket.hu/medencek/

 

 

Műanyag hordók, kármentő ipari tálcák, gyűjtőtálcák

Folyadéktároló műanyag hordók, cseppgyűjtő kármentő ipari tálcák és biztonsági kádak alkalmazása a vegyiparban, élelmiszeriparban és gyógyszergyártás területén környezetvédelmi szempontok szerint.

A feldolgozóiparban és a gyógyszergyártásban a xenobiotikumok, vegyszerek és veszélyes anyagok biztonságos tárolása alapkövetelmény a termelő és feldolgozó ágazatokban. Az értékesítés során erre ügyelnek az online kereskedésben működő forgalmazók.

Ugyanígy a vegyipari és élelmiszeripari hasznosításra ajánlott kármentő műanyag hordók, valamint ipari műanya kármentő tálcák, gyűjtőtálcák és az eurokub IBC-tartályok ellenőrzött minőségű polietilén porból készülnek, gyártási technológiájuk a rotációs öntés, amely közelítő értékeit tekintve feszültségmentes anyagelosztást eredményez a nagy a falvastagságú hajlatokban is. A kármentő hordók és tálcák mérettartóak, jól terhelhetők, miként az IBC-tartályok, ugyanúgy vegyszerállóak.

Műanyag ipari termékek forgalmazása

A más területen is sikeres Hydroflow Magyarország Kft. által forgalmazott műanyagtermékek és eszközök hitelesített  minőségellenőrzési eljáráson esnek át és a berlini Német Építésügyi Hivatal jóváhagyásával rendelkeznek. Emellett a vízgazdálkodás területén az Európai Vízügyi Törvénynek megfelelően bizonyos ágazatokban szükséges a nemzetközi DIBt jóváhagyás, amellyel szintén rendelkeznek a különböző hengeres tartályok, műanyaghordó és gyűjtőtálca sorozatok, úgyszintén a négyszögletes, 1000 literes IBC-konténerek és fekvőtartályok. A folyadéktárolók alkalmasak agresszív anyagok távolsági szállítására, a biztonsági tálcáknak köszönhetően szivárgás esetén a szennyező vegyianyag nem kerül a természeti környezetbe.

Az ipari műanyag kármentő tálcák és hordók alkalmasak szerelvények felszereléséhez. A gyártó a fekete színű tartályokat fényérzékeny anyagok számára ajánlja.

Tálcatípusok

 • Az ipari műanyag WR kármentőtálcák belső merevítés nélküli gyűjtőedények
 • A folyadékgyűjtób WRL típusú kármentő tálcák műanyag rakodó merevítéssel készülnek
 • A fentiek rendelkeznek alsó nyílással villástargonca számára
 • Az SBO nyitott tetejű műanyag kármentő hordó 1000 liter űrtartalomig

Hordóméretek - tálca- és tartály méretek

A forgalmazó honlapján olvasható adatok szerint a műanyag hordók, kármentő tálcák és gyűjtőtálcák, szögletes hordók és műanyag tartályok szabvány raklap méretben kaphatóak az alábbi hasznos felülettel:

 • polietilén 600 x 400 mm-es gyűjtőtálca
 • poliészter 800 x 600 mm szögletes műanyag hordó
 • 1200 x 800 mm kármentő tálca polipropilénből
 • Ibc műanyagtartály 1200 x 1000 mm fémkerettel
 • folyadéktároló konténer 2000 x 1200 mm

 

 

 

Fertőtlenítés az élelmiszeriparban

Élelmiszeripari nyersanyagok fertőtlenítése műanyag tartályokban tárolt klór-dioxid tartalmú ivóvíz-fertőtlenítő szerekkel: GOMBAÖLÉS VETŐBURGONYÁNÁL, SALÁTA , KUKORICA, BORSÓ ÉS BAB, VÁGATLAN/HÁMOZATLAN GYÜMÖLCS, BORSÓ, KUKORICA, PARADICSOM TISZTÍTÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS, PENÉSZ ELTÁVOLÍTÁSA VENDÉGLÁTÓIPARI LÉTESÍTMÉNYEKBEN PÁRÁSÍTÁSSAL

GOMBAÖLÉS, fertőtlenítés VETŐKRUMPLINÁL, SALÁTÁNÁL

Az ipari tartályokban és műanyag hordókban tárolt klór-dioxid (ClO2) tartalmú környezetkímélő fertőtlenítőszerek hatékonyak gombaölő vegyszerként a vetni való burgonya, továbbá a gyümölcsök és zöldségek vegyszeres baktériummentesítő kezelésében. A 0,03 vízfertőtlenítő klórdioxid-oldat például alkalmazható egész vagy vágott vetőburgonya esetében, használatával megakadályozhatjuk a mikroorganizmusoknak a szennyezetlen földbe jutását. A fertőtlenítéshez munkavédelmi célból használjunk párolgásmentes fúvókákat vagy viseljünk szabvány biztonsági légzőkészüléket, míg a vegyszeres tartály alá helyezzünk kármentő tálcát.

Ugyanez ajánlott a SÓSKA, SPENÓT ÉS SALÁTA TISZTÍTÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS esetében, ez két lépésben történik. Kezdjük azzal, hogy a ClO2 tartalmú két komponensű biocid szer használatakor az adagoló ipari műanyagtartályban az A és B komponenseket felhasználva gyakorlatilag ivóvíz-fertőtlenítőszert keverünk ki a leírásban található utasításoknak megfelelően. Az első mosás 80 C-fokon történik, míg a második 20 fokon történik polipropilény edényben. Az utolsó öblítés tiszta ivóvíz felhasználásával ajánlott.

Hasonlóan járunk el

PARADICSOM, KUKORICA, BORSÓ, RÉPA ÉS BAB FERTŐTLENÍTÉSÉNÉL.

Az általános feldolgozáshoz a mosóvíz biocid hatású fertőtlenítőszer hozzáadásával készül. A borsót vagy kukoricát előbb blansírozzák, majd hagyják lehűlni. A hüvelyeseknél a hűtés alatt mikrobiológiai növekedés jelentkezhet. Ezt kövesse az ivóvízzel történő öblítés. Olyan gyümölcs és zöldség mosásához, amely nem minősül nyers mezőgazdasági terméknek, használható olyan víz a folyadéktároló tartályból a fertőtlenítéshez, amely 3,0 ppm-ig klór-dioxidot tartalmaz. A citruszfélék azomban elmerülnek a visszakeringetett vizet tartalmazó műanyag tartályban, ajánlott fémrács használata.

Gyümölcsöknél kezdjük azzal a fertőtlenítést, hogy az A és B komponenseket felhasználva vízfertőtlenítőszert készítünk a műanyag kádban, a munkaoldat elkészítéséhez szükséges fertőtlenítési alaposság mértékétől függően. A paradicsomon és az úsztató polietilén tartályon található penész eltávolításához is megfelelő szer a Twinoxide®. A penész mértékétől függően, hetente 1-2 alkalommal lehet szükség a párásításra, vagy esetleg csak évente egyszer vagy kétszer, amennyiben a nyersanyagok kármentő tálcával védettek.

Műanyag tartályok az iparban

Az ipari műanyag tartály univerzális tárolóeszköz, számos felhasználási területen nélkülözhetetlenek a folyadékok és ömlesztett anyagok tárolásában, raktározásában és mozgatásában. Leginkább polietilénből készülnek rotoformázással (rotációs öntés). Legelterjedtebb típusai a folyadéktároló IBC-tartályok.

A műanyag tartály ipari alkalmazása

IBC műanyag tartály

A vegyipar, az élelmiszeripar és a gyógyszergyártás területén a termelés megszervezésének egyik kulcskérdése a nyersanyagok, adalékok és késztermékek tárolása, szállítása. Számos munkafolyamat megoldhatatlan nagy kapacitású fém konténerek, ciszternák, tankok nélkül. Ezek tartósságát és több tíz vagy száz köbméteres méreteit (pl. vasúti tartályok, tankhajók) műanyag tárolókkal nem lehet kiváltani, néhány ezer liter térfogatig történő tárolásnál azonban kiválóan alkalmazhatók a polietilénből, polipropilénből és más szerves polimer anyagokból készült folyadéktárolók.

A műanyagtartályok előnyei, tulajdonságai

Ilyen kapacitás és térfogat mellett tartósságuk, formatartásuk vetekszik a fenekével, miközben a vegyszerekkel szemben sokkal ellenállóbbak, így jól tárolhatók bennük maró folyadékok, savak, lúgok és biztonságos tárhelyet jelentenek a környezetre veszélyes gyúlékony, robbanékony kemikáliák esetében is.

A műanyag tartályok ipari alkalmazása számos területet érint így, szerepük van a beszállításnál, a közvetlen gyártási folyamatoknál, a gyártósoroknál, a nyersanyagok adagolásával a folyamatos folyadékbevitelnél, valamint az előállított kész és félkész termékek tárolása, raktározása, szállítása során.

A magas minőségű polietilénből készült tárolóedények kiválóan alkalmasak cseppfolyós, pasztás vagy aprószemcsés anyagok befogadására, biztonságos tárolására. Szállítás közben és a felhasználás során kialakításuk helytakarékos, ez négyszögletes formájuknak köszönhető, állóképességük kiváló, ezt az acél rácsozat biztosítja. Szállításuk kényelmes, mivel targonca illesztékkel ellátott műanyag raklappal látják el őket. Legelterjedtebb típusuk a folyadéktároló IBC-tartály.


Biztonság, környezetvédelem

Kármentő ipari műanyag tálcák használata

kármentő tálcák

A vegyipari üzemekben a tárolóedényeket kötelező kármentő tálcákra helyezni; ez utóbbiak olyan felül nyitott edények, amelyek a hordók, tartályok, kannák alatt elhelyezve felfogják és összegyűjtik a kicseppenő vagy túlfolyó nyersanyagot, összegyűjtik és biztonságosan tárolják ürítésig. A műanyag ipari tálcát fém rostély rácsozattal látják el, közvetlenül ezekre nehezednek a tartályok és műanyag hordók.

A fejlett ipari országokban a környezetvédelmi előírások egyre szigorúbbak. A profit termelése elé az emberi egészség megóvása és a környezet tisztán tartása, valamint a fenntarthatósági szempontok kerülnek. Ezt jól szolgálja az ipari műanyag tálca kármentő funkciója.

A tartálygyártás technológiája környezetkímélő

Ami az üreges műanyag tárgyak gyártását illeti, ezek számos technológiával készülhetnek. A legmodernebb és leggazdaságosabb eljárás az úgynevezett rotációs öntés, ennek során a folyékonyra hevített műanyag az öntőforma két tengely mentén történő forgatása során egyenletesen oszlik el a belső felületeken, így biztosítva az üreges tárgy varratmentességét, falának egyenletes vastagságát a hajlatokban is, illetve azt, hogy a kiöntött anyag gyakorlatilag feszültségmentes, így a nyomással-ütéssel szemben ellenálló, nem reped, nem törik.

Az említett thermoplast eljárás anyagtakarékos és energiaigénye is optimális, így amellett, hogy a műanyagipar abovo nem környezetbarát, az említett gyártó folyamat a környezetet jobban kímélő technológiák közé tartozik. Jelentősége van annak is hogy bár maga a műanyag termék szennyezi a környezetét, ám azzal, hogy biztonságosan tárolhatjuk bennük az egészségre veszélyes és a környezetet károsító anyagokat, használatuk egyben környezetkímélő is.

Különösen igaz ez az ipari gyűjtőtálcákra, amelyek rendeltetése éppen az, hogy a termelési folyamatban mentesítik a környezetet a károktól, visszafogják és a tárolják a szennyező anyagokat, amelyek így újrahasznosíthatók. Többszöri felhasználásra alkalmasak maguk a műanyag tartályok is, így akár hosszú évtizedekig megtartják alkalmasságukat és amikor már nem biztosak, újra beolvaszthatók és anyaguk újrahasználható.

Ezekkel a módszerekkel csökkenthető a kár, amit a műanyagipar, a vegyipar, a gyógyszer- és élelmiszeripar okoz a káros anyagok kibocsátásával és magas energiaigényével.

 

Kármentő IBC tartályhoz

A műanyag kármentő tálcák multifunkcionálisak, IBC tartályoktól kezdve PET palackokig biztosítják a veszteségmentes feltöltést és lefejtést, valamint segítik a vegyiparban a veszélyes folyadékok kezelésére nézve érvényes környezetvédelmi előírások teljesítését. Képünkön: 1000 literes fehér IBC-konténer fekete kármentővel.

Kármentő tálca műanyag IBC tartályhoz

műanyag tálca ibc tartályhoz

Ajándék kanna-töltő kiegészítővel akciósan vásárolható praktikus kármentő a szabványos műanyag IBC tartályokhoz. Webáruházunkban a hordók, a kanna, a vödör megvásárlása kedvezményes, gyakran benne van az 1000 literes tartály árában.

Vegyipari üzemekben a kannák feltöltése az IBC-tárolókból egykönnyen megoldható, mert az ipari tartály speciális kialakítása ezt lehetővé teszi. A környezetre és ivóvízre veszélyes folyadék egyszerű és gyors kinyerését a kármentő rácsos kialakítása segíti. Az akár 2000 kg tömegig terhelhető folyadékgyűjtő műanyag tálcák és kádak, IBC-tartályok  biztonságosan tárolják és ezzel kármentesítik a veszélyes anyagokat, a savas vagy lúgos mérgező, vegyipari folyadékokat, pontosabban az általuk okozható szennyezést és kárt.

 

A műanyag kármentő tálcák multifunkcionálisak, legyen bár szó IBC tartályok biztosításáról vagy kisebb kannák, akár csupán ivóvizes PET palackok vagy gyógyszeres tégelyek veszteségmentes megtöltéséről. A webáruházban még befőttes üvegek alá is tudnak kínálni pvc tálcát.

A megrendelő egyedi elképzelésinek megfelelő hordókat, hatszögletű tartályokat, a helyszínen előállított, környezetbarát klór-dioxid oldattal fertőtleníthető vízgyűjtő tartályokat, polipropilén és ebonit kármentőket is vásárolhat az online áruházban ipari vagy háztartási célokra.

A házhoz szállításért nem számolnak fel extra költségeket az egyedi megrendelések teljesítéséhez. A közvetlenül a gyártótól érkező termékek a legkedvezőbb áron jutnak el az egyedi felhasználókhoz, kiskereskedőkhöz és nagybani értékesítőkhöz.

Juss te is hozzá az igényeidnek és az üzemedben használt IBC-tartályhoz leginkább megfelelő kármentőhöz / folyadékgyűjtőhöz / csepptálcához. Minőség, pontos méretek, magas terhelhetőség.